Barion Pixel

Gyakori kérdések

1. Hogyan tudok időpontot foglalni?

Első alkalommal egy személyes konzultáció szükséges, ehhez telefonon tudsz bejelentkezni. Itt felmérjük a hajad állapotát, a kívánt hajszínt átbeszéljük. A konzultáció ingyenes, viszont időpontfoglaláshoz 20.000 ft foglalót kérünk, melynek összege levonásra kerül a munka díjából.

2. Mennyi időt kell várni időpontra?

Általában nagy munkára 2 hét, melyeket reggelre szoktuk ütemezni. Nagy munkákat délután már nem tudunk elvállalni, mert egyes festések 5-6 órát is igénybe vehetnek. Egyszerűbb tőfestésekre délutáni időpontok 1-1,5 hónapra előre betelnek.

3. Milyen időközönként kell tövet festeni?

Tőfestéseknél általában 3-6 hét javasolt, 6 hét után már nehéz a világos szőkét festeni, ill. sokkal nehezebb is. Balayage festéseknél 2-3 hónap, javasolt, de ez egyénileg eltérhet.

4. Hány óra egy alkalom szőkítés?

Függ a választott technikától, a haj mennyiségétől és állapotától is, de teljes szőkítés kb. 4-7 óra, balayage 5-6 óra, tőszőkítés 2,5-3 óra

5. Mennyibe kerül a szőkítés?

Mindenkinek egyedi árajánlatot készítünk személyes konzultációt követően, hiszen az ár függ a kiindulási alaptól, a kívánt hajszíntől, a haj állapotától, hosszától és sok esetben egy alkalom szőkítéssel nem oldható meg a célszín, így két-három festés költségét is bele kell kalkulálni, ha valaki szőke szeretne lenni. Árlistánk tájékoztatást ad, melyet honlapunkon megtalálsz.

6. Mennyi időnek kell eltelnie két teljes szőkítés között?

Általában 3 hét után már megismételhető a világosítás.

7. Lehet fekete hajszínből fehér szőkét festeni?

Ez nagyban függ a hajra festett festéktől és a haj állapotától is. Ha pl. mindig átfestetted a teljes hajhosszt, akkor nehezebben fog világosodni is. Egy bizonyos világosodás elérhető, de fehéret nem lehet feketéből festeni rövid idő alatt, ahhoz több időnek kell eltelnie, hogy a hajhossz elbírja a további világosítást.

8. Póthajjal szőkítünk?

Csak úgy tudunk világosítást vállalni, hogy a póthaj nincs fent, hiszen az illesztéstől is nehéz a szőkítő anyagot felkenni, továbbá a saját haj ill. a póthaj szerkezete eltérő, így nem is egyenletes ütemben világosodna, ami foltosodáshoz, továbbá a haj károsodásához vezetne.

9. Mit lehet kihozni a hajamból?

Amikor konzultációra érkeztek, készüljetek telefonra lementett fotókkal, hiszen nem azt a hajszínt tudjuk magabiztosan viselni, ami a jelenlegi trend, hanem azt, ami számunkra komfortos és életvitelünkkel összeegyeztethető. pl. hiába javasolnék egy platinaszőke hajat, melynek havonta kellene a tövét festeni, ha mondjuk sokat utazol és nem tudod beütemezni a havi tőfestést. Ebben az esetben érdemes egy balayage vagy ombre festésen elgondolkodni. Vagy pl. nem érzed magad komfortosan egy fehér szőke hajszínnel, még akkor sem, ha mindenki agyon dicsér 😊

10. Milyen hamvasító sampont javasolsz?

A Schwarzkopf BC silvert valamint fehéres szőke hajra a Blond me cool sampont ill. pakolást. A hamvasító samponokat egy héten egyszer elegendő alkalmazni, nem szükséges minden hajmosáskor.

11. Száraz, töredezett a hajam, mit javasolsz?

Szőkített hajakra kevés a balzsam, mint hatóanyag, mindenképpen pakolást vagy maszkot javaslok hajmosást követően, ha van időtök, akkor kb. 10 percig nylon fürdősapit és törülközőt tegyetek rá, így a meleg hatására a hatóanyag mélyebben beépül a hajba. Sérültebb hajszerkezetekre a szalonunk Fibreclinix kezelését javaslom, ami nagyon jó hajszerkezet építő pakolást, valamint magas hatóanyagú boostereket tartalmaz.

12. Lehet a szőke hajat vasalni/göndöríteni?

A magas hővel való hajformázás nagyon káros minden típusú hajnak, de a szőkített hajak erre különösen érzékenyek. Akár egy alkalommal is leéghet a szőke haj, ha kicsit is tovább hagyod a vasalót azon a ponton. A haj kiszárad, felbomlanak benne a kötések és visszafordíthatatlan károsodást szenved! A hullámosítást, hajvasalást ritkán, csak alkalmakra javaslom szakember által. Ha nem tudod magadnak közepes hőfokon hajszárítóval megformázni, akkor érdemes fodrász által hetente száríttatni, esetleg hajszárítás bérleten gondolkodni. Hullámosításra, göndörítésre a hajcsavarókat javaslom, hiszen itt magától szárad a hajad és nem sérül.

13. Mit tegyek, ha kopik a hajszínem?

Két hajfestés között van lehetőség egy hajszínfrissítő tonerezésre, mely 10 perc tonerezést plussz hajszárítási időt vesz igénybe. Egyénileg vátozhat, hogy kinek mennyire marad tartós a hajszíne, hiszen függ a mosások gyakoriságától, hamvasító sampont használ-e a vendég, esetleges nyaralásoktól, ahol a napfény és a tengervíz is mattá teheti a hajszínt. Függ a heti rendszerességgel végzett edzésektől is, mert ilyenkor megizzadunk és az izzadság miatt is kopik a hajszín. A hajvasálás, magas hővel való formzás is sárgítja a szőke hajat.

14. Ki fogja csinálni a hajamat a szalonban?

Szalonunkban magasan képzett, általunk kitanított fodrászok dolgoznak. Egy-egy új vendég esetében a szalonvezetővel készítünk pontos tervet és e szerint festünk. Komplikáltabb festésnél, vagy nagy mennyiségű hajnál két fodrász is dolgozik egy vendég haján, hogy a hatóidők tarthatóak legyenek.

15. Elkérhetem a színkódot, amivel festünk?

A hajszínkódjaink üzleti titoknak minősülnek, melyeket az évek folyamán fejlesztettünk, tökéletesítettünk és a szőkítési alapokhoz igazítottuk. Sok esetben ugyanazt a színt, ugyanarra az alapra hiába festeném meg, nem lesz ugyanaz a szín, mert mindenkinek más a hajszerkezetében lévő vöröses pigment mennyisége ill. más a hajszerkezet is. Szinte soha nem egy színt használunk, hanem több árnyalatból dolgozunk.

16. Belehet jelentkezni instagramon, facebookon is?

A közösségi oldalakon egyre népszerűbb és kényelmesebb üzenetet küldeni és a kapcsolatot tartani. De sajnos számunkra mégsem ez a legjobb módja, hogy minél előbb időpontot tudjunk biztosítani a vendégeink részére. Olykor nem frissül, nem azonosíthatóak a nevek, mire kinézünk egy időpontot, addig telefonon bejelentkezik rá másik vendég, megy tovább a barkóba. Első alkalommal kizárólag konzultációra fogunk tudni időpontot kiadni, melyet telefonon a legegyszerűbb és leggyorsabb elintézni. Továbbá viberen vagy sms-ben tudjuk még az időpontfoglalásokat fogadni. Törzsvendégeink például mindig kikérik a következő időpontjukat is, ami mindenki számára egy tervezhető opció.

17. Bejelentkezés, nem fogadott hívások.

Bejelentkezni hétfőtől péntekig lehet reggel 9 órától este 19 óráig. Ha munka közben nem tudjuk felvenni a telefonunkat, recepciós kolléganő minden nap délután 14 órától visszahív mindenkit. Köszönöm a türelmeteket!

18. Mi történik ha lemondom az időpontom?

Az első kikért időpontod esetében, amennyiben 48 órán belül történik a lemondás úgy a befizetett foglaló összege felszámításra kerül. Meglévő (2. alkalom vagy többszöri) akár hetekkel korábban kikért időpont 24 órán belüli lemondása esetén, a lemondott szolgáltatás díjának 50%-a felszámításra kerül a következő időpont alkalmával.

Blond csapat! 😊